28 Ιουν 2014

Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες

Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες
Ενας πολύ ωραίος μεζές που ταιριάζει ιδανικά με λευκό κρασί…

Θα χρειαστούμε:

4-5 πράσινες ντομάτες

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

250γρ φέτα τυρί

κεφαλοτύρι

πάπρικα

ζάχαρη

ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Αρχικά, πλένουμε τις ντομάτες και τις πιπεριές. Κόβουμε τις ντομάτες σε ροδέλες και τις πιπεριές σε μικρά κυβάκια. Στρώνουμε τις ντομάτες σε ένα pyrex.

prasines_ntomates

Αφού τις απλώσουμε, τις πασπαλίζουμε με λίγη ζαχαρίτσα. Τρίβουμε την φέτα και ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα πάνω σε κάθε ντομάτα. Προσθέτουμε 2-3 κομματάκια από τις πιπεριές.

ntomates


Ρίχνουμε το κεφαλοτύρι μας και λίγη πάπρικα πάνω από κάθε ντομάτα.  Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο και το φαγητό είναι έτοιμο για να μπει στον φούρνο.

 ntomates1

Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς  για περίπου 20-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από πάνω. Είναι ένας μεζές που πρέπει να συνοδεύει κάθε τραπέζωμα και μόνο αν το δοκιμάσετε θα καταλάβετε τι εννοώ… Όπως είπα και στην αρχή ταιριάζει ιδανικά με ένα ποτήρι λευκό κρασί.