21 Μαΐ 2014

Οι πιο εύκολες και αφράτες κροκέτες με πατάτα, τυρί και ζαμπόν

Οι πιο εύκολες και αφράτες κροκέτες με πατάτα, τυρί και ζαμπόνΑφράτες, αχνιστές πατατοκροκέτες με κομματάκια τυριού και ζαμπόν και αρωματισμένες με φρέσκα μυρωδικά, που φτιάχνονται σε ελάχιστο χρόνο. Ξεχάστε τις ταβέρνες, το δικό σας πατατένιο ορεκτικό θα αφήσει εποχή.
Υλικά
3 πατάτες, βρασμένες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 φέτες ζαμπόν, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας τυρί γκούντα, τριμμένο
1 κουταλιές της σούπας τυρί πεκορίνο, τριμμένο
250γρ. φέτα τριμμένη με τα δάχτυλα
λίγο άνηθο
πιπέρι
αλεύρι
1 αυγό
Εκτέλεση
1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις ρίχνετε σε ένα μπολ και τις λιώνετε με ένα πιρούνι.
2. Προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνουν ζύμη.
3. Πλάθετε τις κροκέτες σε μπαλάκια και τις αλευρώνετε.
4. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα και τις σερβίρετε ζεστές.

www.queen.gr