5 Μαρ 2013

Οικολογικά και φιλικά σπίτια κατασκευασμένα μέσα στη γη από τη Vetsch Architektur

Οικολογικά σπίτιαΣτον Βασιλιά των δακτυλιδιών, τα Χόμπιτ ζουν στο Shire σε διακριτικές κατοικίες που είναι γνωστές ως Hobbit τρύπες. Είναι πραγματικά μόνο τα σπίτια χτισμένα σε πλαγιές, μέσα στη γη. Ενώ τα Χόμπιτ είναι φανταστικά πλάσματα, τα σπίτια τους δεν είναι, καθώς οι άνθρωποι έχουν κατασκευάσει παρόμοιες κατοικίες εδώ και πολλά χρόνια. Η ιδέα έχει πλέον  μια σταθερή υποστήριξη από όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να εργαστούν υπέρ του περιβάλλοντος. Με άλλα λόγια Hobbit τρύπες είναι πραγματικές και μπορεί να τα βρείτε στην Ελβετία.
Οικολογικά σπίτια1Η Ελβετική έκδοση τους είναι η Earth House Estate Lättenstrasse και βρίσκεται στο Dietikon,της Ελβετία, από όπου είναι και όλες οι εικόνες αυτού του άρθρου. Η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για τα Σπίτια μέσα στην γη είναι η Vetsch Architektur, και έχει κατασκευάσει δεκάδες παρόμοια σπίτια σε όλη τη χώρα, από τα οποία είναι οι εσωτερικές εικόνες που θα δείτε εδώ.
Οικολογικά σπίτια2  Οικολογικά σπίτια3  Οικολογικά σπίτια4Ονομάζονται έτσι Earth House επειδή είναι σχεδιασμένα  μέσα στο περιβάλλον τους, α στις φυσικές καμπύλες του εδάφους και όχι απλώς κατασκευασμένα επάνω του.  επίσης, καλύπτοντα επίσης με μάζες της γης, γεγονός που τα καθιστά εξαιρετικά από την άποψη της μόνωσης, αν και ένα τέτοιο σχέδιο  σαφώς δεν θα ταιριάζει με την αισθητική και το γούστο του καθενός.
Τα σπίτια γύρω από το κτήμα Lättenstrasse είναι συμβατικές, οικογενειακές κατοικίες. Λόγω του τρόπου με τον οποίο τα σπίτια είναι χτισμένα στη γη, κανείς δεν θα εντοπίσει την περιουσία που δεν ψάχνει για αυτά.Το οικόπεδο που είναι τα Σπίτια  χτισμένα  καλύπτουν 4.000 τετραγωνικά μέτρα, με το κάθε σπίτι να καλύπτει μεταξύ 60  και 200 τετραγωνικών μέτρων. Υπάρχουν τρία σπίτια που αποτελούνται από τρία δωμάτια, ένα σπίτι τεσσάρων δωματίων, ένα με πέντε δωμάτια, τρία από έξι δωμάτια, και ένα με επτά δωμάτια.
Τα σπίτια γύρω γύρω όλα σε ένα σχήμα U στο λόφο με μια λίμνη που σχηματίζει ένα υγρότοπο στην αυλή. Το υπνοδωμάτιο βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του κτιρίου, το καθιστικό στα νότια. Τα μπάνια βρίσκονται στο υπόγειο, με φεγγίτες που επιτρέπουν το φυσικό φως να διαρρεύσει κάτω στα χαμηλότερα επίπεδα του σπιτιού.
Οικολογικά σπίτια5  Οικολογικά σπίτια6  Οικολογικά σπίτια7  Οικολογικά σπίτια8Το υπόγειο γκαράζ  είναι κατασκευασμένα με συμβατικά μέσα, ενώ το ισόγειο του σπιτιού είναι κατασκευασμένο με εκτοξευόμενο τσιμέντο (σκυρόδεμα). Μόνωση παρέχεται από ένα στρώμα ανακυκλωμένου αφρώδες γυαλιού, ενώ ένα  ανθεκτικό πολυμερές ασφαλτικό υλικό  που συνδέεται με το εκτοξευόμενο σκυρόδεμα καθιστά το όλη κατασκευή αδιάβροχη.
Οικολογικά σπίτια9  Οικολογικά σπίτια10  Οικολογικά σπίτια11
Εσάς πως θα σας φαινόταν να ζείτε σε ένα τέτοιο σπίτι;
Via: designyoutrust.com