5 Ιαν 2013

Πώς να “κρύψουμε” τις ρυτίδες του προσώπου

Πώς να «κρύψουμε» τις ρυτίδες του προσώπουΑντιμετωπίστε τον «εχθρό» των ρυτίδων μέσα από τις ενυδατικές κρέμες και το σωστό μακιγιάζ. Ο χρόνος περνάει και οι ρυτίδες εμφανίζονται πάνω στο πρόσωπό σας… αλλά είστε σε θέση να τις «κρύψετε» μέσα από διάφορα καλλυντικά. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να απομακρύνετε τις ενοχλητικές γραμμές από την επιδερμίδα σας, λέγοντας ότι «Είμαστε… όσο νέοι αισθανόμαστε»!


Να χρησιμοποιείτε πάντα ενυδατική κρέμα... για το καλό σας!
Η χρήση ενυδατικής κρέμας δεν έχει ηλικία. Μια κρέμα μπορεί να προστατέψει το δέρμα σας από τον ήλιο και να το κάνει να μοιάζει πιο φωτεινό και λείο. Το ενυδατωμένο δέρμα αποτελεί μια λύση απέναντι στις ρυτίδες, αφού εκτός από τη διατήρηση ενός νεανικού προσώπου, προσφέρει ταυτόχρονα μια πιο μαλακή αίσθηση στο μακιγιάζ. Με άλλα λόγια, αν δεν χρησιμοποιείτε ενυδατική κρέμα, τα νεκρά κύτταρα στην επιφάνεια του δέρματος δεν θα σας βοηθήσουν να καλύψετε τις ρυτίδες του προσώπου σας.

Πείτε «ναι» στη… φιμέ ενυδατική κρέμα!
Ως μια εναλλακτική (και καλύτερη) λύση αντί για το make-up είναι… η φιμέ ενυδατική κρέμα! Πρόκειται για μια πρόταση που συνδυάζει την ενυδάτωση και την κάλυψη των ρυτίδων ταυτόχρονα. Προσοχή όμως, ο λάθος τόνος της κρέμας μπορεί να τονίσει τις ρυτίδες σας! Επιλέξτε μια φιμέ ενυδατική κρέμα που ταιριάζει τέλεια στο δέρμα σας και εφαρμόζετε ομοιόμορφα λόγω της κρεμώδους υφής της. Όσες ρυτίδες και αν έχετε, οι συγκεκριμένες κρέμες μπορούν να τις «εξαφανίσουν» σε χρόνο ρεκόρ!

Πώς να «κρύψουμε» τις ρυτίδες του προσώπουΜην παραλείψετε τη βάση του μακιγιάζ, το make-up
Σημαντικό κομμάτι στην κάλυψη των ρυτίδων αποτελεί το ελαφρύ μακιγιάζ και το make-up με καθαρή και ιδιαίτερα ανάλαφρη κάλυψη. Παρόλα αυτά, το make-up σε λάθος χρώμα μπορεί εύκολα να γίνει σύμμαχος των ρυτίδων  γύρω από τα μάτια και το στόμα. Διαλέξτε μια απόχρωση που ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας και εφαρμόστε το ομοιόμορφα πάνω στο πρόσωπό σας. Ιδανικό είναι να χρησιμοποιείτε προϊόντα με παχιά και κρεμώδη υφή, όπως είναι ένα concealer, έτσι ώστε οι ρυτίδες να μην φαίνονται πιο σκούρες.

Δοκιμάστε προϊόντα που «μειώνουν» τις ρυτίδες
Αν το πρόσωπό σας διαθέτει μερικές περιοχές πιο σκουρόχρωμες, καλό είναι να δοκιμάσετε ένα προϊόν με υδροκινόνη, η οποία αποτελεί έναν από τους παράγοντες λεύκανσης. Τα συγκεκριμένα προϊόντα αυξάνουν την κατανομή των κόκκων χρωστικής μελανίνης στα κύτταρα, με αποτέλεσμα να εξομαλύνουν το χρώμα της επιδερμίδας σας. Και όμως κάθε προϊόν με συστατικά λεύκανσης είναι ικανά να μειώσουν την εμφάνιση των ρυτίδων και να εξαφανίσουν τις σκιές που προκαλούνται στο δέρμα.

Πειραματιστείτε με έντονες σκιές και κραγιόν
Οι γυναίκες με ρυτίδες στο πρόσωπο μπορούν να κινηθούν μέσα από τον «αντιπερισπασμό»! Αν πειραματιστείτε με τα χρώματα στην περιοχή των ματιών αλλά και του στόματος, θα έχετε την ευκαιρία να κεντρίζετε τα βλέμματα κυρίως σε εκείνα τα σημεία του προσώπου σας. Επιλέξτε καλλυντικά που είναι ικανά να σας τονίσουν, όπως είναι τα eye liner, οι σκιές ματιών και τα κραγιόν σε έντονα χρώματα. Όπως και να έχει, καλό είναι να προτιμάτε κυρίως σκουρόχρωμες αποχρώσεις, καθώς οι ανοιχτόχρωμες υπάρχει περίπτωση να τονίσουν τις ρυτίδες σας.

Επιλέξτε ένα μεταλλικό ρουζ… σε σκόνη!
Καλό είναι να προτιμήσετε ένα ρουζ σε σκόνη και όχι σε υγρή μορφή, αφού το τελευταίο μπορεί να φράξει τους πόρους της επιδερμίδας σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε υπερβολές με το ρουζ, αλλά κυρίως να το τοποθετείτε ακριβώς πάνω στα μήλα του προσώπου σας… και όχι ψηλά στα ζυγωματικά σας. Προσοχή! Όσον αφορά την πούδρα σε σκόνη, περάστε τη με ελαφρές κινήσεις, αφού η υπερβολική ποσότητα θα κάνει εμφανείς τις λεπτές γραμμές του προσώπου σας.

Πώς να «κρύψουμε» τις ρυτίδες του προσώπουΑγοράστε μια κρέμα ρυτίδων για τη νύχτα
Οι κρέμες αντιγήρανσης περιέχουν πεπτίδια και ρετινόλη που βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης ρυτίδων. Εφαρμόστε μια τέτοια κρέμα ακριβώς πριν πάτε για ύπνο, ώστε το δέρμα σας να το απορροφήσει πλήρως. Πρόκειται για μια πλούσια ενυδατική φόρμουλα που βοηθά να μαλακώσει το δέρμα, ενώ απομακρύνει τις ρυτίδες μέρα με τη μέρα. Αγοράστε κυρίως κρέμες με συστατικά όπως υαλουρονικό νάτριο, βαζελίνη, και γλυκερίνη, οι οποίες εξασφαλίζουν μία κρεμώδη συνοχή.

Λιάνα Γεωργουλοπούλου