3 Σεπ 2012

5 φθινοπωρινές ιδέες για το σπίτι


 

Oι διακοσμητές εσωτερικών χώρων για το φετινό Φθινόπωρο δείχνουν να έχουν καταλάβει αντικρουόμενα στρατόπεδα. Υπάρχουν αυτοί που υποστηρίζουν πως για να αντιμετωπίσουμε την μελαγχολία που αναπόφευκτα φέρνει στα σπίτια μας η οικονομική κρίση, πρέπει να προσθέσουμε λίγο glamour στην ζωή μας, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που λύση στην πεσμένη μας διάθεση βρίσκουν μόνο στη φύση και δίνουν έμφαση στους χώρους που συνδέονται με φυσικές ανθρώπινες ενέργειες, όπως η τραπεζαρία.
 Εμείς, πάλι, που τα θέλουμε όλα (και λάμψη και φυσικές πινελιές), κλέβουμε ιδέες και από τους μεν και από τους δε και ξεχωρίζουμε τις πέντε τάσεις που κυριαρχούν το φετινό Φθινόπωρο στην εσωτερική διακόσμηση.

Γκλάμορους διάθεση
Η οικονομική κρίση δημιουργεί πάντα την ανάγκη να επαναφέρουμε την λάμψη στους χώρους μας, είτε πρόκειται για μέταλλα είτε για έπιπλα με έντονες καμπύλες. Για ακόμα πιο διακριτικές πινελιές λάμψης, όμως, μπορείτε να προσθέσετε μία χρυσαφί ταπετσαρία σε κάποιο δωμάτιο του σπιτιού, ή έστω μικρά χρυσοκέντητα μαξιλαράκια.

Πλισέ υφάσματα
Έκαναν πάταγο στις πασαρέλες, λογικό ήταν ότι θα ακολουθούσαν και οι εσωτερικοί χώροι. Μπορείτε να προσθέσετε πλισέ πινελιές στις κουρτίνες σας, σε μαξιλαράκια ή ακόμα και σε καπέλα από φωτιστικά ή λαμπατέρ.

Τραπεζαρία που ξεχωρίζει
Το σημείο στο οποίο θα συγκεντρωθεί η οικογένεια και η παρέα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τον ερχόμενο χειμώνα, οφείλει να είναι ιδιαίτερα προσεγμένο και φιλόξενο, χωρίς να βρίσκονται απαραίτητα τα πάντα σε απόλυτη αρμονία.

Δέρμα σε μεταλλικές αποχρώσεις
Δίνει λάμψη στα βαρετά έπιπλα και δημιουργεί εντελώς φθινοπωρινή ατμόσφαιρα στο σπίτι. Αν διστάζετε να καλύψετε με μεταλλιζέ δέρμα ολόκληρα έπιπλα, εντάξτε το σε πουφ ή διακοσμητικά μαξιλαράκια.

Φύση πανταχού παρούσα
Από το βάζο με τα κλαδιά που μόλις κόψαμε από το πάρκο, μέχρι τα έπιπλα από φυσικό ξύλο που «ζεσταίνουν» αυτόματα το σπίτι, η φύση αποτελεί πάντα το καλύτερο διακοσμητικό στοιχείο για κάθε χώρο του σπιτιού.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια

http://www.in2life.gr